24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Profesor Dr. Kimet Fetahu me prejardhje nga maqedonia do të kandidojë për president të Shqipërisë!

Profesor Dr. Kimet Fetahu, duke folur në një emision në televizionin kombëtar shqiptar ABC News, foli për kandidaturën e tij për President të Republikës së Shqipërisë, si propozim i partisë së vetme të maqedonasve në Shqipëri, Aleancës Maqedonase për Integrim Evropian.
Fetahu foli edhe për origjinën e tij maqedonase në fshatin Trebishtë të rrethit të Golobërdës dhe pozitën e maqedonasve në Shqipëri, karrierën e tij profesionale si profesor universitar dhe punonjës social dhe sfidat me të cilat përballet shoqëria shqiptare.- Unë jam profesor për 40 vjet dhe kam përgatitur një ushtri të tërë me qytetarë akademikë në Shqipëri nga të gjitha komunitetet etnike. Vazhdoj të jem profesor në Fakultetin e Gjeologji Minierave, për të përgatitur brezat e rinj. Prandaj mendoj se nuk ka problem që unë si maqedonas të jem president. “A nuk është zëvendëskryeministri shqiptar në Maqedoni”, tha profesor Dr. Fetahu.
Ai shtoi se e konsideron nder dhe vlerësim të lartë ftesën e partisë, në të cilën ai ka qenë sekretar, për kandidat për president të vendit, për të cilën është mirënjohës.
Sipas tij, presidenca duhet t’u kthehet akademikëve.
– Më parë ka pasur presidentë pedagogësh universitarë si Bamir Topi dhe Rexhep Mejdani. Mendoj se presidenca duhet t’u kthehet akademikëve, sepse mendoj se duhet të rikthehet paqja sociale, siç është zhvillimi urban i shoqëruar me infrastrukturë adekuate”, tha Fetahu.
MAEI thotë se prof. Dr. Kimet Fetahu është një person i respektuar në Shqipëri me integritet profesional dhe personal, pa barrë politike dhe si kandidat apolitik është personi më i përshtatshëm për të qenë kreu i ri i shtetit.

Të fundit