21/07/2024
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

(VIDEO) E vrava burrin, sepse më rrahu dhe më keqtrajtoi për 14 vjet bisedë me gratë pas hekurave

“E vrava njeriun, më rrahu dhe më keqtrajtoi për 14 vjet, nuk kisha zgjidhje. Jam dënuar me 8 vite burg”, kështu e nis rrëfimin për A1on një prej të burgosurve në burgun e grave në Idrizovë.

Në Idrizovë janë të gjitha gra të burgosura nga i gjithë vendi. Secila prej tyre ka historinë e vet. Disa pendohen për atë që bënë, të tjerë jo.

A1on kaloi një ditë me gratë e burgosura në burgun e vetëm të grave në Maqedoni – Idrizovë.

Disa të dënuar me dënime të gjata për vrasje dhe krime të tjera të rënda, të tjerët po vuajnë dënime më të lehta.

Maqedonia ka edhe një grua me burgim të përjetshëm. Italianja Blerta Pocesta nga Dibra është e vetmja grua e dënuar me burgim të përjetshëm. Ajo u shpall fajtore për vrasjen e trefishtë të prindërve dhe motrës së saj.

Në departamentin e grave janë ish-ministrja e Punëve të Brendshme Gordana Jankulloska si dhe kryetarja e SJO-së Katica Janeva.

Të gjithë i kalojnë ditët në ndërtesën e vjetëruar, plot myk.

Në çfarë kushtesh jetojnë dhe cilat janë historitë e tyre – shikoni në videostory “Scan” në A1on.

Të fundit