20/06/2024
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

(VIDEO) Në Tetovë mbahen Gara në Rabgy

Nxënës të shkollës fillore “Liria”, të Tetovës, Gjergj kastrioti Skënderbeu të fshatit Poroj, shkollës fillore Eqrem Qabej të fshatit Neproshten, gjatë muajve të kaluar janë trajnuar për gara në Ragby, i njohur ndryshe edhe si futbolli amerikan.
Krahas këtyre nxënësve, pjesë e këtyre garave ishin edhe nxënës të paraleleve me nevoja të veçanta. Ky aktivitet deri në përmbylljen e tij, që ishin garat e sotme, është organizuar nga Ambadasa e Amerikës, Këndi Amerikan dhe Universiteti i Tetovës.Nga Universiteti i Tetovës thonë se sporti i ragbit është i rëndësishëm për fëmijët për shkak se duhet një përgatitje e madhe fizike dhe kjo do të ndikojë që edhe fëmijët të kenë përgatitje më të madhe fizike.
Organizatorët shprehen se para këtyre garave janë mbajtur edhe puntori me nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme ku qëllimi ka qenë që nxënësit të afrohen mes vete që të zgjidhin konfliktet dhe kanë përgatitur edhe disa piktura që janë ekspozuar gjatë garave të sotme.
Garat e sotme ishin të veçanta për shkak se ky lloji sporti është shumë pak i njohur në hapësirat tona, ndërsa organizatorët premtojnë se edhe në të ardhmen do të ketë evente të këtilla me qëllim që në të ardhmen edhe ky sport të jetë atraktiv për shoqërinë tonë.TV KOHA

Të fundit