19/06/2024
28.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Angelov: Ka raste kur pyjet digjen qëllimisht, që të bie çmimi i drurit

Drejtori i Qendrës për Menaxhim me Kriza (QMK) Stojançe Angellov, ka folur për situatën me zjarret në vend. Në Click Plus ai tha se ka raste kur pyjet digjen qëllimisht, që më vonë të bie çmimi i druve.

“Fatkeqësisht njeriu është i tillë. Ka edhe zjarre të shkaktuara nga instalimet elektrike. Fermerët djegin mbetjet e grurit dhe ajo përhapet shpejt. Prandaj apeloj që të mos digjet, është e ndaluar. Për më tepër, mjetet ndezëse, të tilla si saldimi, mund të ndezin barin dhe më pas të përhapen sepse bari është i nxehtë dhe i thatë”.

“Shoferët hedhin bishta cigaresh dhe bari i shpejtë po digjet përgjatë autostradës. Edhe pyjet digjen me qëllim që druri të jetë më i lirë. Prandaj po punojmë me shtetin për ta kapërcyer këtë problem. Hajdutët djegin pyllin për ta blerë më lirë drurin”, tha Angelov.

Të fundit