24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Boçvarski: Me projektet kapitale po e lëvizim turizmin në Berovë dhe Maleshevë

Berova dhe Malesheva është një rajon i rëndësishëm ku është e nevojshme zhvillimi i vazhdueshëm i turizmit në të gjitha aspektet, dhe një nga projektet që ka rëndësi të veçantë për përmirësimin e kushteve për zhvillimin e turizmit është projekti për rindërtimin e rrjetit të ujësjellësit në vendbanimin turistik. Liqeni i Berovës, tha ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski gjatë vizitës së sotme të punës në Berovë.

Ministri Boçvarski së bashku me kryetarin e komunës Zvonko Pekevski diskutuan edhe për projekte tjera për zhvillimin e qytetit, turizmin dhe bashkëpunimin kufitar, duke theksuar se ofensiva ndërtimore vazhdon me dinamikë të fortë në mbarë vendin.

– Për ne më e rëndësishmja është që investimet kapitale të realizohen në vazhdimësi, sepse në këto kohë krize ekonomike botërore, ndërtimi duhet të mbahet në nivele të larta për të stabilizuar rritjen ekonomike të vendit. Investimet në infrastrukturën e përgjithshme janë të nevojshme për shkak të nevojës për krijimin e kushteve për një jetë më të mirë të qytetarëve. Dhe ne e bëjmë atë. Kemi një ofensivë të fortë ndërtimore në terren në ndërtimin e rrugëve, ujësjellësit dhe kanalizimit, në vazhdimësi po investojmë mjete në projekte që nënkuptojnë kushte më të mira të jetesës, tha Boçvarski.

Me projektin në vlerë prej 7,3 milionë denarë së bashku me komunën, është rikonstruktuar një pjesë e rrjetit ekzistues të ujësjellësit në vendbanimin turistik Liqeni Berovës, si dhe ndërtimi i rrjetit të ri sekondar të ujësjellësit dhe kyçja e rezervuarit të ndërtuar më parë në ky vendbanim turistik.

– Ndërtimi është drejt përfundimit, mbetet të shqyrtohet rrjeti i ri dhe pjesët e asfaltuara të rrugës. Ky është përfundimi i kanalizimit fekal të ndërtuar më parë edhe për këtë vendbanim, i cili besojmë se ka përmirësuar ndjeshëm kushtet për zhvillimin e turizmit në këtë pjesë të qytetit. Nëpërmjet mjeteve nga Buxheti Qendror kemi investuar mjete edhe për ndërtimin e: ujësjellësit në vendbanimin Ratevë, tubacionit për furnizim me ujë të pijshëm në vendbanimin Dvorishte. Kemi rindërtuar edhe rrugën lokale në Dvorishte, kemi rindërtuar pjesën nga Berova deri në vendbanimin turistik, shtoi Boçvarski.

Ministri theksoi se është në kontakt të vazhdueshëm me komisionin e përbashkët që po punon së bashku për hapjen e pikës kufitare Klepalo, e cila sipas tij do të kontribuojë në zhvillimin e mëtejshëm të turizmit dhe rigjallërimin e ekonomisë vendase, duke theksuar se projektet kapitale po ecin në një drejtim. ritme të forta në mbarë shtetin dhe vetëm në këtë mënyrë do të kontribuojmë për kushte më të mira për qytetarët.

Projekti i realizuar nga Komuna e Berovës përmes Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve, siç shtoi kryetari Pekevski, është projekti i dytë me mjete nga Banka Evropiane për Investime, i cili ka të bëjë me ndërtimin e rrjetit primar të ujësjellësit në vendbanimin turistik Berovë. liqeni.

– Komuna e Berovës nga viti 2017 nga programi ndërkufitar Republika e Maqedonisë – Republika e Bullgarisë realizoi projektin e ndërtimit të stacionit filtrues i cili tani me ndërtimin e tubacionit të ri praktikisht për një kohë do të mundësojë furnizimin me ujë të shtëpive të fundjavës në vendbanimi turistik Liqeni i Berovës me ujë të pijshëm të pastër, tha Pekevski.

Mjetet, siç shtoi kryetari i komunës, paraprakisht janë siguruar në bazë të dokumentacionit teknik të dorëzuar siç duhet, përmes ofertuesit më të favorshëm të përzgjedhur dhe mbikëqyrjes eksperte.

– Kontraktori është drejt përfundimit të punimeve, ndaj besoj se për kënaqësinë e të gjithëve për një periudhë të caktuar do të jetë plotësisht funksionale, kështu që faza e parë me stacionin e filtrimit dhe tubacionin do të mundësojë ndërtimin dhe lidhjet e sekondarit. të fillojë rrjeti dhe lidhjet me amvisëritë, shtoi Pekevski, duke theksuar se qëllimi është furnizimi i rregullt me ​​ujë të pijshëm për banorët e vendbanimit turistik.

Të fundit