05/03/2024
12.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ngrohtë mbi mesataren deri në fund të dimrit: Por po vjen “La Ninja”, e cila do të sjellë të ftohtë dhe borë dimrin e ardhshëm

Fenomeni “La Ninja” që jemi aktualisht nën ndikimin e tij sjell mot më të ngrohtë dhe sigurisht që na solli një pranverë të vërtetë në shkurt, në zemër të dimrit dhe do të vazhdojë deri në fund të verës apo në fillim të vjeshtës, kur fillon dukuria e ftohtë “La Niña”, thotë meteorologu Slavço Poposki.

Ai thekson se të paktën tani për tani nuk ka njoftime për borë, madje edhe në gjysmën e dytë të këtij muaji, sipas vëzhgimeve dhe monitorimeve të deritanishme, gjasat për borë janë shumë të vogla edhe këtu, por edhe në pjesën më të madhe të kontinentit evropian. . Por kjo nuk do të thotë se deri në fund të dimrit do të jemi pa të ftohtë dhe borë.

“Në mars sigurisht që presim ftohje të herëpashershme të motit që mund të sjellë borë. Në përgjithësi, deri në fund të këtij dimri presim mot të ngrohtë mbi mesataren, pa ndonjë të ftohtë ekstrem.

Sa i përket reshjeve, do të jenë mbi mesatare sidomos pas datës 10 shkurt, pra nga kjo fundjavë, çka do të thotë se po hyjmë në një periudhë ciklonike, të lagësht dhe të paqëndrueshme. Këtë fundjavë do të fryjë erë e fortë nga drejtimi jugor (herë pas here dhe lokalisht me shpejtësi mbi 70 km/h). Për shkak të fluksit të theksuar të ajrit në jug dhe jugperëndim, nga Sahara në territorin tonë do të transportohen pluhur dhe rërë, me çka atmosfera do të jetë e vranët, ndërsa reshjet që presim do të jenë të pista.

Mirëpo, përkundër këtij ndryshimi të madh të motit, temperaturat siç thamë do të jenë mbi mesataren dhe në shumë vende do të kalojnë 10 gradë. Sigurisht që ky ndryshim do të ndikojë keq, sidomos tek meteopatët, ku janë të mundshme probleme të mëdha shëndetësore.

Gjithashtu dukuria e ftohtë “La Ninja” që na vjen në fund të verës ose në fillim të vjeshtës, do të na sjellë dimër më të ashpër dhe më borë në vitet në vijim, çka do të thotë se ky është një proces normal që kalon vendi. , që nga periudha e ngrohtë dhe e ftohtë”, thotë ai.

Ngrohte mbi mesataren deri në fund të dimrit: Por po vjen “La Ninja”, e cila do të sjellë të ftohtë dhe borë dimrin e ardhshëm.faktor.mk

Të fundit