25/07/2024
15.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zajkova: Duhet të rregullohet qasja në aplikacione dhe lojëra që promovojnë dhunën

Kryetarja e LDP-së, Monika Zajkova beson se duhet të rregullohet qasja në aplikacione dhe lojëra që promovojnë dhunën. Ai thotë se nëse ka rregullim, nuk do të thotë se bëhet fjalë për censurë të caktuar, sepse qëllimi është mbrojtja e mallrave më të larta.

– Ne jemi dëshmitarë të asaj që po ndodh me fëmijët tanë. Maqedonia ka pasur edhe viktima njerëzore nga përdorimi i këtij aplikacioni dhe nevoja për të rregulluar jo vetëm “Tik Tok”, por hapësira për qasje në aplikacione dhe lojëra që promovojnë dhunën është absolutisht e nevojshme. Ka mekanizma, algoritme që mund të zbulojnë përmbajtjen dhe ta ndalojnë atë, gjegjësisht të pamundësojnë qasjen në atë përmbajtje, tha Zajkova sot, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve.

Ajo theksoi se ky rrjet social është i ndaluar edhe në disa nga vendet më liberale në botë, por ajo që duhet të bëjë shteti, sipas saj, është të vlerësojë se në cilat ligje duhet të ndërhyhet dhe në çfarë mënyre do të ishte rregullimi, sepse , thotë ajo, dhe tani ka një ndalim të aksesit në përmbajtje të caktuara për personat nën moshën 18 vjeç, por nuk funksionon.

– Nuk mendoj se duhet të qëndrojmë në vendet që tani janë ulur me duar të kryqëzuara dhe të mos ndërmarrim asnjë veprim në lidhje me këto çështje sepse ne e shohim se çfarë po ndodh në rajon. Nëse kemi rregullore, nuk do të thotë se bëhet fjalë për censurë ose më pak demokraci sepse kemi një të mirë më të lartë për të mbrojtur, tha Zajkova.

Të fundit